Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، گفت: مساحت کل استان بالغ بر ۴۵ هزار و ۴۹۱ کیلومترمربع است که از این میزان ۲۸ درصد به تولید محصولات کشاورزی شامل محصولات زراعی، باغی و دامی اختصاص دارد.

اکبر فتحی در گفت‌وگوی خبری با بیان این‌که تنوع اقلیمی در استان به افزایش تولیدات کشاورزی کمک کرده است، افزود: اراضی زراعی استان شامل یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار است که از این مقدار ۸۰۰ هزار هکتار به صورت دیم کشت می‌شود و ۴۰۰ هزار هکتار آن به کشت آبی تعلق دارد که از این رقم نیز ۱۱۵ هزار هکتار به باغات و مابقی در امر زراعت مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی در خصوص جمعیت دامی استان، گفت: هفت میلیون واحد دامی در آذربایجان شرقی وجود دارد که اگر به صورت راس محاسبه شود، ۳.۵ میلیون راس شامل دام سبک (گوسفند، بره، بز و بزغاله) بوده و ۵۰۰ هزار راس نیز مربوط به دام سنگین شامل گاو و گاومیش می‌شود.

وی مجموعه تولیدات کشاورزی استان را پنج میلیون تن عنوان کرد و افزود: از این میزان، سه میلیون تن مربوط به تولیدات زراعی، یک میلیون تن محصولات باغی و یک میلیون تن تولیدات دامی می‌شود.

به گزارش ایسنا، فتحی ادامه داد: در آذربایجان شرقی یک تنوع اقلیمی حاکم است که پست ترین نقطه آن ۱۵۰ متر بالاتر از سطح آب‌های آزاد و مرتفع ترین نقطه آن نیز با ارتفاع ۳۷۰۰ متر بالاتر از آب‌های آزاد شامل قلل کوه سهند است.

وی افزود: در مناطق نیمه گرمسیری استان که شهرستان‌های جلفا و خداآفرین را دربرمی‌گیرد، محصولات گرمسیری تولید می‌شود و در مناطق سردسیری نیز محصولات دانه دار شامل سیب، گردو، بادام و سایر محصولات تولید و به بازار عرضه می‌شود.

وی در خصوص مساحت مراتع استان نیز، اظهار کرد: مساحت کل مراتع استان بالغ بر دو میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار است که این ظرفیت باعث شده تا استان به عنوان قطب دامپروری در سطح کشور مطرح شود؛ تولید پنیر لیقوان و فرآوری محصولات لبنی یکی از مهم ترین این ظرفیت‌ها است. 

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان این‌که استان در تولید ۲۱ نوع از محصولات کشاورزی رتبه‌های اول تا ششم کشوری را به خود اختصاص داده است، گفت: در زمینه صنایع فرآوری نیز ظرفیت خوبی داریم و از مجموع پنج میلیون تن تولیدات کشاورزی برای پنج میلیون تن ظرفیت فرآوری، بسته بندی و نگهداری محصولات کشاورزی ایجاد شده است.

وی گفت: آذربایجان شرقی در تولید و صادرات کشمش در سطح کشور به عنوان یک قطب شناخته شده است و بیشترین صادرات کشمش کشور به میزان ۱۲۰ هزار تن نیز از آذربایجان شرقی انجام می‌گیرد که ۵۰ درصد آن از سایر استان‌ها تامین و پس از فرآوری به کشورهای خارجی صادر می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی هزار هکتار میلیون تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۰۱۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران رسالت جهاد کشاورزی را تولید دانست و افزود: تولید بذر محصولات کشاورزی در استان با جدیت دنبال می شود و امسال این مشکل چندساله را رفع خواهیم کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بابلسر، علیرضا مهاجر معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در جلسه جهش تولید در دیمزارهای مازندران اظهار داشت: بحث افزایش بهره وری از اراضی کشاورزی به عنوان یک استراتژی مطرح است و هم اکنون میانگین سرانه زمین در کشور 3.2 هکتار است که اگر به کمتر از این میزان برسیم با کاهش بهره وری در اراضی مواجه می‌شویم.

وی با بیان اینکه در واردات دانه‌های روغنی توسط واردات کنندگان  خرید محصولات داخلی با قیمت مصوب از کشاورزان انجام می‌شود تصریح کرد: بلافاصله پس از پرداخت وجه به کشاورزان  اجازه واردات به  شرکت‌ها داده می‌شود.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: بلوک بندی اراضی کشاورزی یکی از راهکارهای مقابله با کوچک شدن اراضی است  و اگر می‌خواهیم به بهره وری دست یابیم به صورت پهنه بندی اراضی باید مدیریت شوند.

وی، افزود: مدیریت زراعی منسجم بر اراضی کشاورزی راهی بر افزایش بهره وری مزارع به شمار می‌آید.

مهاجر اظهار کرد: نیاز داریم در مازندران  کارهای زیربنایی نظیر احداث انبارهای فنی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی انجام شود.

این مسئول در ادامه تصریح کرد: درباره شرکت خدمات حمایتی و تعاون روستایی وظیفه اصلی آن تامین نهاده‌های کشاورزی نظیر کود و سم بوده که باید بر اساس رسالت اصلی عمل کنند.

بابک مومنی رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران هم در این جلسه رسالت جهاد کشاورزی را تولید دانست و افزود: تولید بذر محصولات کشاورزی در استان با جدیت دنبال می شود.

وی خاطرنشان کرد: امسال این مشکل چندساله را رفع خواهیم کرد.

مومنی همچنین افزود: تامین و تولید بذر محصولات کشاورزی استان با مباشرت شرکت خدمات حمایتی پیگیری می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سهم ۲۴ درصدی محصولات کشاورزی در تولید ناخالص استان مازندران
  • خبر وزیر کشاورزی درباره شکر؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • بالغ‌بر ۵۰ درصد چاه‌های عمیق جوین متقاضی مجهز شدن به پنل‌های خورشیدی هستند
  • پیشرفت‌های علمی و صنعتی کشور نتیجه زحمات و تلاش‌های نیروی کار است
  • کارگری نماد بالندگی، رشد و اثربخشی است/ کارگران حرف اول و آخر را در جهش تولید می‌زنند
  • بهره‌برداری از ۸۰ درصد پروژه‌های آموزشی تبریز
  • قابل احیا بودن ۱۴ درصد مساحت محوطه ربع رشیدی تبریز