Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکبر فتحی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در تبریز با بیان اینکه تنوع اقلیمی در استان آذربایجان شرقی به بیشتر شدن تولیدات کشاورزی کمک به‌ سزایی کرده است، اظهار داشت: اراضی زراعی استان شامل یک میلیون و 250 هزار هکتار است که از این مقدار 800 هزار هکتار به صورت دیم کشت می شود و 400 هزار هکتار آن به کشت آبی تعلق دارد که از این رقم نیز 115 هزار هکتار به باغات و مابقی در امر زراعت مورد بهره برداری قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص جمعیت دامی استان، گفت: 7 میلیون واحد دامی در استان آذربایجان شرقی وجود دارد که اگر بصورت راس محاسبه شود، 3.5 میلیون راس شامل دام سبک اعم از گوسفند، بره، بز و بزغاله بوده و 500 هزار راس دام سنگین شامل گاو و گاومیش است.

فتحی مجموعه تولیدات کشاورزی استان را 5 میلیون تن عنوان کرد و افزود: تولیدات کشاورزی استان در زیربخش های زراعی، باغی و دامی 5 میلیون تن می باشد که از این میزان 3 میلیون تن مربوط به تولیدات زراعی، یک میلیون تن محصولات باغی و یک میلیون تن تولیدات دامی را در بر می گیرد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، ادامه داد: در استان آذربایجان شرقی یک تنوع اقلیمی حاکم است پست ترین نقطه استان 150 متر بالاتر از سطح آبهای آزاد قرار دارد و مرتفع ترین نقطه آن شامل قلل کوه  سهند می باشد که 3 هزار و 700 متر بالاتر از آبهای آزاد قرار گرفته است و همین عامل باعث می شود که شرایط اقلیمی متنوعی در استان حاکم باشد.    

وی، افزود: در مناطق نیمه گرمسیری استان منجمله شهرستانهای جلفا و خداآفرین محصولات گرمسیری تولید می شود و در مناطق سردسیری محصولات دانه دار شامل سیب، گردو، بادام و سایر محصولات تولید و به بازار عرضه می گردد.

فتحی در خصوص مساحت مراتع استان نیز، اظهار کرد: مساحت کل مراتع استان بالغ بر 2 میلیون و 470 هزار هکتار می باشد که این ظرفیت باعث شده تا استان آذربایجان شرقی بعنوان قطب دامپروری در سطح کشور مطرح شود. تولید پنیر لیقوان و فرآوری محصولات لبنی در استان یکی از مهم ترین این ظرفیت ها است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی در تولید 21 نوع از محصولات کشاورزی رتبه های اول تا ششم کشوری را به خود اختصاص داده است گفت: در زمینه صنایع فرآوری ظرفیت خوبی در استان وجود دارد که از مجموع 5 میلیون تن تولیدات کشاورزی برای 4 میلیون تن ظرفیت فرآوری، بسته بندی و نگهداری محصولات کشاورزی ایجاد شده است.

فتحی گفت: استان آذربایجان شرقی در تولید و صادرات کشمش در سطح کشور به عنوان یک قطب شناخته شده است بیشترین صادرات کشمش کشور از استان ما انجام می گیرد و تقریباً 120 هزار تن کشمش از آذربایجان شرقی به سایر کشورها صادر می شود که 50 درصد آن از سایر استانها تامین و پس از فرآوری به کشورهای خارجی صادر می گردد.

انتهای پیام/60002

منبع: فارس

کلیدواژه: آذربایجان کشاورزی واحد دامی تبریز خبرگزاری فارس فارس تبریز کشمش صادرات واردات بسته بندی فرآوری محصولات کشاورزی محصولات لبنی پنیر سیب گردو بادام گرمسیری سردسیری ماهی لبنیات استان آذربایجان شرقی تولیدات کشاورزی کشاورزی استان هزار هکتار میلیون تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۹۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید

صادرات محصولات کشاورزی ایران در پایان سال گذشته به ۶.۲ میلیارد دلار رسید که عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول واردات از ایران و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته افزایش ۸.۳ درصدی در وزن و رشد ۱۹.۴ درصدی در ارزش داشت‌، این در حالی است که واردات محصولات کشاورزی از لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب ۱.۱ و ۵.۶ درصد کاهش یافته است.

تراز وزنی تجارت بخش کشاورزی نیز ۵.۳ درصد بهتر شده و تراز تجاری ارزشی از منفی ۱۳.۲ میلیارد دلار به منفی ۱۱.۱ میلیارد دلار رسیده است. تراز تجاری وزنی در دوره مذکور از منفی ۱۷.۴ میلیون تن به منفی ۱۶.۵ میلیون تن رسیده است.

موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در گزارش خود اعلام کرده است که به طور میانگین ارزش هر کیلوگرم کالای صادراتی بخش کشاورزی با رشد ۱۰.۳ درصدی از ۶۷ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۴ سنت در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است، در حالی که ارزش هر کیلوگرم کالای وارداتی بخش کشاورزی با کاهش ۴.۵ درصدی از ۷۳ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۰ سنت در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

هندوانه، سیب، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، سیر و پیاز ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ وزنی، و پسته، سیب، خرما، گوجه‌فرنگی و شیرخشک ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ ارزشی در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

همچنین ذرت دامی، دانه سویا، گندم، جو و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی از لحاظ وزنی و ذرت دامی، دانه سویا، روغن نباتی، برنج و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی به لحاظ ارزشی در این دوره هستند. نکته قابل توجه این گزارش، کاهش واردات وزنی و ارزشی گندم به میزان ۴۳.۳ و ۵۰.۲ درصد، برنج ۳۷.۲ و ۳۸.۲ درصد و شکر به میزان ۴۲.۶ و ۳۰.۳ درصد بوده است که حکایت از کاهش وابستگی به این اقلام اساسی است.

در این گزارش تاکید شده است که در سال ۱۴۰۲ عراق با سهم ۳۸.۶ درصدی، نخستین مقصد صادراتی کالاهای کشاورزی ایران بوده و امارات با سهم ۱۴.۵ درصدی در رتبه دوم و ۸ کشور باقیمانده هر کدام با سهم‌های کمتر از ۱۰ درصد در رتبه‌های بعدی ۱۰ کشور اول قرار داشتند. به عبارت دیگر از نظر مقداری بیش از ۸۸ درصد صادرات کالاهای کشاورزی به کشورهای عراق، امارات، روسیه، افغانستان، پاکستان، ترکیه، هند، ترکمنستان، عمان و آذربایجان انجام شده و سهم سایر کشورها تنها ۱۱.۹ درصد بوده است.

بر اساس این آمار، از نظر ارزشی نیز عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

همچنین کشورهای پاکستان، افغانستان، هند، چین، ترکیه، ترکمنستان و آذربایجان در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند و در مجموع بیش از ۸۳ درصد کالاهای صادراتی ایران از نظر ارزشی به مقصد این ۱۰ کشور بوده است.

در سال ۱۴۰۲، از لحاظ وزنی امارات متحده عربی ۳۶.۷ درصد، ترکیه ۱۴.۳ درصد، روسیه ۱۱.۶ درصد، انگلستان ۷.۸ درصد و هلند ۵.۴ درصد در واردات بخش کشاورزی ایران سهم داشته‌اند.

همچنین از لحاظ ارزشی امارات ۳۲.۹ درصد واردات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است، پس از آن کشورهای ترکیه با ۱۴.۸ درصد، هند ۷.۴ درصد، روسیه ۷ درصد و انگلستان با ۵.۷ درصد سهم از واردات کشاورزی ایران در رتبه‌های دوم تا پنجم قرار گرفتند.

کد خبر 749641

دیگر خبرها

  • کشور نیازمند آرایش مدیریتی متناسب با شرایط اقتصادی است
  • تسهیل سرمایه گذاری در بخش دامپروری با اصلاح جرائم بهداشتی
  • حدود ۵۰ هزار نفر در بخش دامپروری قم مشغول به‌کارند
  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد
  • بالغ‌بر ۵۰ درصد چاه‌های عمیق جوین متقاضی مجهز شدن به پنل‌های خورشیدی هستند
  • بهره‌برداری از ۸۰ درصد پروژه‌های آموزشی تبریز